Kik azok a britek?

2005-ben fél évet Angliában, a brightoni Sussexi Egyetemen kutathattam egy Marie Curie-ösztöndíj segítségével. A hétvégéken sokat kirándultam, az akkor készült fotókat gyűjtöttem össze ezen a különálló blogon:

http://kikazokabritek.blogspot.com

DSCF6320.JPG

Sok más mellett a következő helyek szerepelnek a blogon:

Sissinghurst

A kenti sissinghursti kastély körül lévő arborétum egyike Anglia leghíresebb kertjeinek. Bár a kert nem olyan régi, a múlt század harmincas éveiben épült, a közepén lévő udvarház egyes elemeit 1305-ben építették.

Jersey Zoo

A Csatorna-szigetek egyik tagja, Jersey több dologról is ismert. Az Egyesült Királyság különleges státusú tagjaként saját pénze van (amelyet elvileg egész Nagy-Britanniában elfogadnak), adóparadicsom mivolta miatt pedig számos cég kamuszékhelyet létesített a szigeten. A II. világháborúban a Csatorna-szigetek volt az egyetlen brit fennhatóságú terület, amelyet elfoglaltak a németek. Ma a sziget egyik turistacélpontja a Gerald Durrel író, természetbúvár által 1959-ben alapított állatkert.

Wimbledon

Életemben egyszer voltam teniszmeccsen, de az Wimbledonban volt. A wimbledoni tenisztorna egyike azon kevés angol sporteseményeknek, amelyekre még a verseny napján is lehet jegyet venni (mivel direkt fenntartanak egy adagot). Ehhez viszont sorba kell állni, amely mára szintehagyománnyá vált. A sor kilométerekre nyúlik a bejárattól, sokan ott éjszakáznak az utcán, hogy reggel jó helyük legyen. A kerítéseken olyan táblákat látni, hogy “A sátrakat csak este nyolc óra után szabad felállítani”. Én hét órakor érkeztem, és 11-re jutottam be, közben néha haladt a sor, néha leállították azt a sárga mellényes stewardok, és mondták, hogy üljünk le a földre, mert most egy óráig itt maradunk.
Hírdetés