Ifjúsági könyvek


Tudományos könyvek | Életmód-, sport- és egyéb könyvek


Tim Cooke

Felfedezések könyve

Fordította: Molnár Csaba

Elképesztő felismerések, amelyek megváltoztatták a világot. A felfedezések segítenek értelmezni a körülöttünk lévő világot. Ismerd meg a történelem több mint 40 legfontosabb tudományos áttörését, a gravitációtól a klímaváltozásig, a védőoltásoktól a fekete lyukakig.

Könyvünkben találkozhatsz a világ megannyi tájáról származó tudósokkal, és megtudhatod, hogyan, mikor és miért fedezték fel mindazt, ami előremozdította a világ kerekét.

Mi a felfedezés? Az, amikor először figyelünk, tanulunk vagy értünk meg valamit – de nem ám akármit! Az nem felfedezés, ha megtanuljuk, hogy van a “reggeli” franciául, vagy ha kiderítjük, hol a szupermarket. Nem azt jelenti, ha rájövünk valamire, amit csak mi nem tudtunk még, hanem azt, ha olyan dologról szerzünk tudomást, amit előttünk még senki sem ismert – pedig mindig ott volt, arra várva, hogy valaki megtalálja.

Kolibri, 2023

Tovább a forgalmazó oldalára


Julia Rothman – John Kiekrasz

A tenger csodái

Fordította: Molnár Csaba

Julia Rothman szűnni nem akaró lelkesedéssel és tudományos igénnyel kutatja az óceánok titokzatos univerzumát, hogy a könyvében te is megcsodálhasd az ott élő növényeket, állatokat és káprázatos élőhelyüket.

Részletgazdag és mesébe illően beszédes rajzain valósággal elvarázsolnak a tengerparti és mélyvízi állatok, és segítenek, hogy felfedezd ezt a titokzatos univerzumot.

Megannyi látványos vagy éppen rejtőzködő teremtményt ismerhetsz meg, és azt is megtudhatod, hogy miért sós és mitől hullámzik a tenger, hogyan alakultak ki az óceánok, és milyen veszélyek fenyegetik a korallzátonyokat.

A tenger csodái könyv a Vissza a természethez című kötetünk második része, az On the Spot könyvsorozat része.

Open Books, 2023

Tovább a kiadó honlapjára


Julia Rothman – John Kiekrasz

Vissza a természethez

RothmanNiekrasz_Visza_a_termeszethez_B1_221005_tomor

Fordította: Molnár Csaba

Ha valaha is szeretted volna tudni, hogyan jönnek létre a hegyek, vagy töprengtél már a gombák életciklusán, a madarak különböző tollain, akkor ezt a könyvet minden bizonnyal lebilincselőnek találod majd.

Julia Rothman fantasztikus természeti utazásában egyaránt megjelenik művészet és tudomány. Rajzai, ábrái és magyarázatai, valamint szenvedélyes felfedezései a Föld és a víz flórájáról és faunájáról egészen más perspektívából mutatják be a természetet, ezentúl teljesen másként fogsz tekinteni a természetben található csodákra.

Julia Rothman, A Helló, NY szerzője. Illusztrátor, akinek munkái számtalan könyvben, magazinban, újságban jelentek meg. A New York-i Brooklynban lévő stúdiójában írószereket és tapétát tervez.

Open Books, 2022

Tovább a kiadó honlapjára


Alastair Steele – Takemasa Ryo

Vonatok – Az elsőtől a legjobbig

Vonatok_B1_72dpi

Fordította: Molnár Csaba

A vasutak ma már mindennaposnak számítanak a világ legtöbb táján. A partjaink vonalát követve kígyóznak, keresztülrobognak a vidéken, mindennap áruk tömegét és sok millió utast szállítanak. Gondoltad volna, hogy a ma ismert formájuk alig kétszáz éve létezik?

Zakatolj végig a vonatok elképesztő történelmén!

A könyv minden állomáson és megállóhelyen megáll: a nosztalgikus aranykortól kezdve a rekordokat döntögető, jövőbeli tervekig.

Tudj meg mindent a mozdonyok fejlődéséről, a briliáns mérnöki megoldásokról, melyek minden nehézséget áthidaltak, és arról, hogyan változtatta meg a vasút az életünket. Az illusztrációkon át időben és térben is bejárhatod a vonatok fantasztikus világát.

A vágány mellett, kérjük, vigyázzanak…

Kolibri Kiadó, 2022

Tovább a kiadó honlapjára


Parry Rosanne

A farkas, akit Vándornak hívtak

a_farkas_akit_vandornak_hivtak_borito_1000px

A fordítást szakmai szempontból ellenőrizte: Molnár Csaba

“Sebesnek neveznek, mert én voltam az első, aki fölállt és járt. Bárhová visz is a lábam, néhány kör után mindig visszatérek az odú közepére, abba a mélyedésbe, aminek otthonszaga van, olyan szaga, amiből sosem elég.”
Ám Sebesnek mégis el kell hagynia az otthonát, miután egy ellenséges farkasfalka támadja meg a családját. Útja során rengeteg veszéllyel kell szembenéznie – erdőtűzzel, vadászokkal, autópályával és az éhséggel –, mielőtt új névre és otthonra lelne.
Lebilincselő olvasmány a túlélésről és a családról, igaz történet alapján. A regényt Mónica Armiño fantasztikus illusztrációi teszik még élethűbbé.

Pagony, 2022

Tovább a kiadó honlapjára


Tim Cooke

Találmányok könyve

TalalmanyokKonyve_B1_72dpi

Fordította: Molnár Csaba

A találmányok megváltoztatják az életünket! Fedezd fel a történelem több mint 40 jelentős innovációját, a vízöblítéses vécétől kezdve a bioüzemanyagon és a mikroszkópon át az internetig!

Tudd meg, hogyan, mikor és miért jöttek létre azok a dolgok, amelyek előre mozdították a világ kerekeit! Találkozz a híres – és a feledésbe merült – feltalálókkal, és merülj el ezzel a szórakoztató útmutatóval a technológia és kütyük világába, amelyek nélkül ma elképzelhetetlen lenne az élet!

Kolibri Kiadó, 2022

Tovább a kiadó honlapjára


Brian Clegg

Einstein

CleggB_EletrajzokEinstein_72

Fordította: Molnár Csaba

A legnagyobbak élete infografikákon

Az Infografika sorozat teljesen új megközelítéssel mutatja be a világ legnagyobb gondolkodóit és művészeit. A kötet az ötven legérdekesebb és legfontosabb adatra, gondolatra, jellemzőre és eredményre fókuszál, s ezeket könnyen érthető és látványos infografikákon tárja elénk.

A legtöbben tisztában vannak vele, hogy Albert Einstein (1879–1955) zseniális fizikus volt, aki kidolgozta az általános relativitás elméletét, és megalkotta a világ leghíresebb egyenletét (E=mc2). De azt már jóval kevesebben tudják, hogy három különböző állampolgársággal rendelkezett, megjósolta a fekete lyukak létezését, megmagyarázta az ősrobbanást, szeretett hegedülni, és nem volt hajlandó zoknit viselni.

Az Infografika – Einstein segítségével közérthető és mutatós infografikákon keresztül fedezhetjük fel Albert Einstein munkásságát és a tudós mögött rejlő embert.

Bookline, 2019

Tovább a kiadó honlapjára


Sophie Collins

Kahlo

CollinsS_EletrajzokKahlo_72

Fordította: Molnár Csaba

A legnagyobbak élete infografikákban.

Sokan tudják, hogy Frida Kahlo (1907–1954) festőművész Mexikóban született, és gyerekkorában balesetet szenvedett. Arról azonban jóval kevesebben hallottak, hogy 143 ismert műalkotásából 55 önarckép; hogy a Két akt az erdőben című festménye 2016-ban 8 millió dollárért kelt el, s ezzel ez a legmagasabb összegért gazdát cserélő Latin-amerikai műalkotás. Az sem közismert, hogy kétszer is hozzáment a férjéhez, s hogy első önálló kiállítására mentőautóval érkezett.

Az Infografika sorozat teljesen új megközelítéssel mutatja be a világ legnagyobb gondolkodóit és művészeit. A kötet az ötven legérdekesebb és legfontosabb adatra, gondolatra, jellemzőre és eredményre fókuszál, s ezeket könnyen érthető és látványos infografikákon tárja elénk.

Az Infografika – Kahlo segítségével közérthető és mutatós infografikákon keresztül fedezhetjük fel Frida Kahlo munkásságát és a képzőművész mögött rejlő embert.

Bookline, 2019

Tovább a kiadó honlapjára


Tudományos könyvek | Életmód-, sport- és egyéb könyvek

Hírdetés