Díjak, elismerések

footer-logoAkadémiai Újságírói Díj

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége a tudomány népszerűsítése érdekében kifejtett eredményes újságírói tevékenysége elismeréseképpen Akadémiai Újságírói Díjban részesítette Molnár Csabát, a Magyar Nemzet újságíróját kiemelkedő tudományos ismeretterjesztési tevékenységéért, melynek során kiemelt figyelmet fordít a magyar kutatók eredményeire és az új tudományterületekre. Munkájának köszönhetően a nagyközönség rendszeresen értesül a Magyar Tudományos Akadémia és az egyetemek tudományos eredményeiről, a tudománypolitikai eseményekről. Kutatói képzettsége kitűnő szakmai alapot biztosít cikkeihez, amelyeket élvezetes stílusával tesz érdekessé és közérthetővé, így a laikusokat sem rekeszti ki az információkból.

mosz-logoHevesi Endre-díj

Dr. Molnár Csaba hitelesen igazítja el az olvasót az aktuális kérdésekben, a témákat alaposan körüljárja, láttatóan, érdeklődést fenntartva ír. Ezt többek közt azzal éri el, hogy riportjait, interjúit általában a helyszíneken, a kutatóintézetekben készíti, legyenek azok a
világ bármely táján. Az eddigi eredmények már joggal méltathatók a Hevesi­díjjal, holott a pálya íve még korántsem belátható” – mondta el Staar Gyula a mindössze néhány éve publikáló kutató­újságíróról.

njszt-loggKovács Attila-díj

A Magyar Nemzet munkatársát, Molnár Csabát tüntette ki a Neumann János Számítógép­tudományi Társaság, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége és az Informatika a Társadalomért Egyesület az év informatikai újságírójának ítélt Kovács Attila­díjjal. Tegnap a 7. Digtális Esélyegyenlőséi Konferencia keretében az Kovács Attila­díj: az év informatikai újságírója”­díjat is kiosztották. Idén Molnár Csabát találták a díjra érdemesnek. Az indoklás szerint Molnár Csaba cikkei közérthető módon világítanak rá a számítástechnika és a társadalom kölcsönhatására.

molMédia a Tehetségekért Díj

Ünnepélyes keretek között díjazták a Média a Tehetségekért Díj nyerteseit. Az Új Európa Alapítvány 2013-ban második alkalommal hirdetett pályázatot újságíróknak. A felhívásra a sport, a tudomány vagy a kultúra területén már eredményeket elért, 25 év alatti fiatal tehetségeket és mestereiket bemutató anyagokkal lehetett pályázni a tv, a rádió és a nyomtatott vagy online sajtóban megjelent anyagokkal. […] A print-online kategóriában Dr. Molnár Csaba, a Magyar Nemzet Magazin munkatársa lett a nyertes Rózsa Csilla junior golfozóval készített anyagával.

logo_univsemmelweis-svgSemmelweis Egyetem Kopp Mária Média Díj

A Semmelweis Egyetem Kopp Mária Média Díjat idén Gimes Júlia, a Kossuth Rádió és Dr. Molnár Csaba, a Magyar Nemzet munkatársa kapta, megosztva. […] Gimes Júlia és Dr. Molnár Csaba rendszeresen tudósít az egyetem egészségügyi fejlesztéseiről, a tudományos élet újdonságairól. A Magyar Nemzet tudományos újságírója az egyetem Arc­ Állcsont­ Szájsebészeti Klinikáján végzett egyedülálló arcrekonstrukciós beavatkozásról írt cikkével érdemelte ki az elismerést.

astellas_dij_logo_optimizedAstellas Média az Orvosokért Díj, II. helyezés

Az Astellas Díjátadó Gála zárásaként a Média az orvosokért pályázat díjátadására is sor került. Az idei megmérettetésre az online és nyomtatott sajtó, illetve a televíziós és rádiós újságírás területéről beérkezett 41 nevezést a pályázat öttagú szakmai zsűrije értékelte és döntött a díjazottak személyéről. Az első helyezettnek járó Astellas­médiadíjat a „Csontvelő­transzplantáció gyerekszemmel” című riportjáért Talum Fruzsina, a HírTelevízió GyógyHír című egészségügyi magazinjának szerkesztő­riportere vehette át. A második helyen Dr. Molnár Csaba, a Magyar Nemzet újságírója végzett

Hírdetés